Scurtă prezentare

Liceul nostru

Liceul Tehnologic „Tudor Vladimirescu” este situat în comuna Şimian, judeţul Mehedinţi şi asigură servicii de educaţie pentru elevii din Regiunea Sud-Vest Oltenia.

Specializări diversificate

– Tehnician mecanic pentru întreținere și reparații
– Tehnician în industria alimentară
– Tehnician ecolog și protecția calității mediului
– Mecanic agricol
– Ospătar (chelner)
– Vânzător în unități de alimentație
– Bucătar
– Tehnician tehnolog mecanic
– Tehnician pentru panificație
– Maistru mecanic

 

Prin specializările diversificate oferite elevilor, scoală atrage tineri din județul Mehedinți, dar și din județele învecinate (Dolj, Gorj și Caraș-Severin).

Baza materială

Baza materială este formată din 17 săli de clasă, 2 laboratoare de informatică cu 50 calculatoare noi conectate la internet, 1 laborator biologie, 1 laborator chimie, 1 laborator fizică, 1 laborator de patiserie, 2 ateliere lăcătuşerie, 1 atelier de motoare, 1 bibliotecă cu 10000 volume, 1 cabinet de protecţia muncii, 1 cabinet de asistenţă psihopedagogică, un internat cu capacitatea de 120 de locuri, 1 sală de sport, 1 sală de mese, 1 sală de lectură, 2 tractoare cu remorcă, 1 Dacia Sandero, 1 Dacie Break, 1 Dacie Berlină.

 

Unitatea şcolară deține o bază sportivă foarte bună care constă într-o sală de sport şi terenuri sportive de handbal si fotbal cu iarbă artificială şi iluminare nocturnă care permit organizarea de competiţii sportive.

Școala de șoferi

Liceul nostru are autorizaţie pentru Şcoala de şoferi şi este calificat să organizeze şi să desfăşoare activitatea de pregătire a elevilor în vederea obţinerii permisului de conducere a autovehiculelor pentru categoriile B si Tr (tractor).

 

Elevii care urmează cursurile Școlii profesionale cu specializarea Mecanic agricol efectuează în mod gratuit orele conducere auto pentru carnetele B și Tractor.